Det kan nemt koste mange tusinde kr. for en familieferie, hvor man tager en charterrejse til et eksotisk rejsemål, især når man tænker på alle de ekstra omkostninger til mad, drikkevarer men også ture, aktiviteter og fornøjelser. Det kan være en krævende opgave at have rigeligt med pengereserver med på turen, da det jo altid er bedst at være forberedt på eventuelle uheld trods en god rejseforsikring.

Imidlertid kan man gardere sig ind bedst muligt ved at tilrettelægge sine rejser i god tid i forvejen, således man er sikker på at få mest udbytte af turen, og det gælder hele familien. Det er ikke besværligt at planlægge den overordnede strategi for ferieturen, idet man naturligvis ikke bør planlægge de mindste detaljer men blot de overordnede aspekter, således der stadig er tid og mulighed for at tage impulsive beslutninger på familiens rejser.

Undersøg feriedestinationerne grundigt

Først og fremmest bør man med udgangspunkt i familiens feriebudget afsætte en sum penge til rejsen med ophold, forplejning, souvenirs og aktiviteter, således man bør have penge til overs, når man kommer hjem igen fra ferieturen. Især for børnefamilierne kan der spares både penge og besvær ved at overveje all inclusive rejser, som man kan finde hos de fleste større rejsebureauer som eksempelvis Spies Rejser, der jo tilbyder charterrejser med ophold på respektable hoteller overalt i verden. Man bør simpelthen starte planlægningen af rejsen ved at indkredse kravene til rejsen. De vigtigste parametre er som regel:

  • Tidspunktet for rejsen (ofte i en skoleferie).
  • Prisen for flybilletter og hotel.
  • Klimaet på feriestedet.
  • Feriestedets beliggenhed.
  • Aktiviteter på feriestedet.

Man bør derfor ikke kun vælge sine rejser ud fra prisen, da en billig rejse kan ende med at blive et mareridt, hvis man ikke samtidigt har sikret sig, at de mest fundamentale andre krav også kan blive opfyldt. Det kan derfor være en spændende idé at søge efter billige afbudsrejser med kort varsel, men her skal man simpelthen være påpasselig med, om de tilbyder rejser i det ønskede tidsrum, og om der er pladser nok til alle, da det bør anbefales at rejse sammen samt at bo sammen.

På flere afbudsrejser kan hotellet også være uspecificeret, hvilket jo giver en vis usikkerhed om, hvilken beliggenhed og faciliteter, der findes på stedet. Man kan da håbe på et 5 stjernet luksushotel tæt på stranden, men man kan også frygte et lurvet hotel uden pool beliggende inde i midtbyen langt fra stranden.

Krav til flyselskabet

Langt de fleste flyselskaber er anerkendte og respekterede, så de er både medlem af Rejsegarantifonden og samarbejder også med gode hoteller, men man bør straks være varsom med at købe en billet hos et ukendt flyselskab, hvor man heller ikke får meget oplyst om hotellet. Ved bestillingen af en charterrejse til familien bør man derfor overveje en afbudsforsikring, da denne kun koster få hundrede kroner, og på den måde kan man få pengene igen, hvis der skulle komme noget i vejen for nogle af deltagerne i familien.

Man kan også anvende forskellige søgemaskiner på nettet til at sammenligne priserne på charterrejserne, men igen bør man også stille krav til afgangstider, mellemlandinger, størrelsen af bagagen, måltider samt hotellets beliggenhed, standard og faciliteter.

Ved at vælge all inclusive får man jo både fly, hotel, transport og al forplejning med i prisen herunder drinks, is og snacks, og dette er en nem måde at sammensætte et feriebudget på, der kan overholdes, idet der så kun kan opstå merudgifter til souvenirs samt andre mindre udgifter, idet de største udgifter er med i billetprisen.