Går din næste rejse til Tyrkiet? Så kan du godt begynde at glæde dig allerede nu. Tyrkiet har næsten alt at byde på – og så til rigtig gode priser. Du er garanteret masser af solskin, god mad og en meget anderledes kultur end den herhjemme. Læs med her og bliv klogere.

Værd at vide om Alanya

Der findes mange spændende områder i Tyrkiet, og derfor skal I hjemmefra beslutte, hvor I vil have jeres base. Drømmer I om at opleve “det rigtige Tyrkiet”, så er feriebyen Alanya beliggende på sydkysten ud til Middelhavet et oplagt valg. Byen ligger ved foden af de smukke Taurusbjerge, og gennem de seneste år er det blevet et af danskernes foretrukne rejsemål – og det med god grund. Her finder du flotte strande, gode shoppingmuligheder, restauranter og barer samt forskellige seværdigheder.

Et smut til Istanbul

Når I først er i Tyrkiet, skal I tage en tur ind og opleve landets hovedstad, Istanbul. Byen ligger placeret på hver side af Bosporusstrædet, der adskiller Europa fra Asien. Netop dette gør, at byen er en populær rejsedestination, da den byder på både europæisk og asiatisk bydel. Byens borgere er særdeles venlige og gæstfri, priserne er lave og afstandene korte, hvorfor I kan nå at opleve meget af Istanbul på kort tid.

Har I kun afsat 1 dag til byen, så er Beyoglu-området værd at bruge tid på. Her er tale om en særpræget og meget trendy bydel, hvor internationalt folkeliv og gode spisesteder ligger side om side med specialbutikker og moderne hoteller. På den anden side af Det Gyldne Horn findes den gamle bydel Sultanahmet, der også varmt kan anbefales. Her kan bl.a. opleves Den Blå Moske, Topkapi-paladset og Grand Bazaar.

Andre steder at opleve

Selvom mange rejser til Tyrkiet med det formål at slappe af, nyde vejret og bade i hotellets pool eller ved stranden, så har Tyrkiet en masse spændende kulturelle oplevelser at byde på. Kappadokien, en underjordisk by skabt efter et vulkanudbrud for flere millioner år siden, er bestemt et besøg værd, både for børn og voksne. Ligeledes skal et rigtigt tyrkisk bad, også kendt som hamam, prøves. De findes i næsten alle tyrkiske byer, og her vil du for alvor koble af og føle dig afslappet.

Endelig er Pamukkales, også kendt som De Hvide Kalkterrasser, værd at afsætte tid til. Dette naturfænomen er ikke på UNESCO’s verdensarvsliste for ingenting. Synet af kalkvandet, der løber ned over de hvide klipper, er mageløst, og samtidig siges det, at vandet har helende kræfter.