Hvis du er til flere kilometer lange, hvide sandstrande, svajende palmetræer og krystalklart hav, så er Alicante lige noget for dig. Her er sol og varme året rundt, og er du oven i købet til et slag golf, er der god mulighed for dette i Alicante. Men hvad gemmer Alicante ellers på?

 

Et af de sundeste områder i verden

Dette skal ikke handle om sunde salater og friskfangede fisk, men i stedet om saltsøerne, som omgiver Alicante. Det er nemlig sådan med saltsøerne, at de afgiver jod, salt og mineraler i luften, som er en lise for alle med astma, allergi, hudsygdomme, gigt og ikke mindst ledbetændelse. Det er med andre ord derfor WHO har erklæret området for et af de sundeste i verden. Så vil du gerne gøre noget godt for din krop, skal ud tage en tur i saltsøerne.

 

Castello de Santa Bárbara

Blandt de største seværdigheder i Alicante finder du fæstningsborgen, Castillo de Santa Bárbara, som befinder sig 166 meter oppe på en klippe midt i centrum. Da det kan være en udfordring at gå op af klippen, går der en elevator direkte fra gaden op til den utrolige udsigt, som er at finde deroppe. Dette er en god kulturel oplevelse, da borgen er flere tusinde år gammel – herfra har romere og muslimer regeret, inden den i slutningen af 1200-tallet kom under den spanske krone. Tag derop, og du vil få nogle fantastiske billeder.

 

Autentisk spansk charme

Som turist finder du ikke noget menukort på dansk eller tysk, da der i Alicante stadig er lige så autentisk spansk, som for flere årtier siden. Det har sin charme, og skal under ingen omstændigheder skræmme dig væk – autentisk spansk mad er en gave sendt fra himlen. Så gå ikke i panik, hvis ikke du forstår menukortet til fulde – du vil med garanti kunne bestille noget, du kan lide, og ellers er der hjælp at hente fra tjenerne.