Mange danskere tager hvert år på skiferie, og de fleste vælger at rejse til Østrig, hvilket nok skyldes de ideelle betingelser for skiløb i landet. Østrig ligger desuden tæt på Danmark, så mange kører simpelthen hertil selv i egen bil, idet man nemt i forvejen kan booke overnatningsmulighederne hjemmefra for eksempel ved hjælp af hjemmesiden Sunweb, der er mestre i at levere gode skirejser til Østrig med indkvartering og liftkort med i prisen. Her er der nemlig også mulighed for at vælge all inclusive med i pakken, så man ikke behøves tænke på øvrige udgifter på turen, da alt er betalt hjemmefra. Mad, drinks, snacks samt overnatning og liftkort er inklusive, så man kan nemt budgettere denne slags ferie. Meget af tiden går ofte med at stå på ski eller øvrige aktiviteter i sneen, og Østrig er førende i verden med funparks, der rummer masser af aktivitetstilbud for børn og voksne, så alle kan more sig på en ferierejse til Østrig.

 

Forskellige destinationer i Østrig

Østrig er jo et bjergland omkranset af Schweiz, Tyskland og Italien, så det meste af landet er ideelt skiføre, så derfor findes her mange populære skiområder, da området har mange spændende pister for både nybegyndere men også til de erfarne skiløbere. De største og bedste skiområder befinder sig fortrinsvist i den centrale og vestlige del af Østrig, og de 10 mest populære skidestinationer er disse (sorteret efter popularitet):

  • Wagrain
  • Bad Gastein
  • Saalbach
  • Sölden
  • Ischgl
  • St. Anton
  • Zell am See
  • Flachau
  • Maria Alm
  • Schladming

 

Afterski

Når man sidst på eftermiddagen er lidt udmattet og træt i benene, så slapper man af til næste dag, og langt de fleste skiområder har masser af spændende aktiviteter til turisterne, som kan være shopping, caféer, restauranter, pubber samt diskoteker til ud på de sene nattetimer, så man kan nemt finde nye venner med samme interesser. Der findes naturligvis også andre aktiviteter i hverdagen såsom snowboarding, skøjteløb, skiskoler, bowling, funparker, tennis, svømmehaller, tennis, klatring og mange andre indendørs og udendørs aktiviteter, og hvert område har sine specialiteter at tilbyde turisterne. Kort fortalt findes der mange årsager til at vælge Østrig som feriedestination til skiferien, da man her både kan nyde den smukke bjergnatur, et ideelt klima til skisport samt en hyggelig stemning overalt. På ferieturen kan man desuden nyde afslappende helse og spa, og visse områder har endda udendørs helsebade samt interessante saltgruber og drypstenshuler.