De fleste turister drømmer om luksusrejser, men det kan ofte være svært at afgøre, hvornår en rejse skal kategoriseres som en luksusrejse, da folk jo prioriterer forskelligt. Men de fleste kan vel blive enige om, at man på luksusrejser sidder behageligt og får mad og god service fra personalet, og der skal også være arrangeret transport til hotellet, således man ikke behøves tænke på andet end at nyde ferien.

Hotellet må meget gerne sørge for fuldpension, således alle måltider, drinks og snacks er med i billetprisen, selvom denne all inclusive løsning mange gange næsten fordobler prisen på rejsen. Generelt er kunderne glade for all inclusive, da man derved nemmere kan budgettere sit feriebudget, så man kun skal bruge ekstra penge på souvenirs mm.

Alle de faste udgifter er derfor taget med i budgettet i forvejen, således man nemmere kan administrere resten af ferieøkonomien. Den ultimative all inklusive ferie er ofte en krydstogt rejse, hvor man sejler med en luksusliner til fjerne lande, mens man nyder livet ombord i fulde drag, og alt er med i prisen.

Men faktisk kan luksusrejser bestå af andre ting såsom 1. klasse på et fly eller oplevelsesrejser med en rejseleder.

Rejs på 1. klasse i flyet

Det kan nemt koste både 2 eller 3 gange så meget at rejse på 1. klasse med fly i forhold til økonomiklassen, men så nyder man også rejsen meget mere uden at sidde sammenkrøbet i et lille sæde, med mange mennesker omkring én.

Især på længere flyrejser kan det være en herlig oplevelse at rejse på 1. klasse eller business, da disse også er all inklusive, således man kan få alt at spise og drikke uden meromkostninger. På økonomiklassen får man som regel også noget at spise og drikke, men ofte med en del begrænsninger i udvalg og størrelse.

På 1. klasse har man meget mere plads at brede sig på, og man har bedre sæde og TV skærm og meget mere. Verdens største luksus fly er Airbus A380, der koster hele 3 milliarder kr., og i en TV2 udsendelse med Peter Ingemann kommer man på besøg i dette luksusfly, således man virkelig kan fornemme, hvordan luksusrejser med fly kan foregå.

Luksus på oplevelsesrejser

Faktisk er mange oplevelsesrejser ikke umiddelbart luksuriøse, men de kan være kostbare nok på samme måde som flyrejser på 1. klasse eller all inclusive charterrejser, men til gengæld bør man vælge oplevelsesrejser med muligheden for adventure, idet man kommer rundt på øde steder og besøger skønne naturfænomener og dyreliv samt sjældne bygningsværker og andre af verdens vidundere, som ligger langt fra de fleste feriedestinationer.

Her kan det godt betale sig at få en rejseleder med på turen, der kender landets sprog og de lokale forhold, således man bruger tiden effektivt og får helt unikke oplevelser med hjem. Dette kan være safarioplevelser i Afrika, bjergbestigning i Himalaya eller på besøg i en øde jungle i Sydamerika samt meget andet.

Der findes mange lavprisrejsebureauer, der kæmper om kundernes gunst, hvor man tilbyder billige flyrejser og hotelværelser til få tusinde kr. for 2 ugers ferie, mens luksusrejser som regel kan koste over 20.000 kr. pr. person for 2 ugers ferie, uanset hvilken form for luksusrejse, der er tale om.

Hvis man gerne vil opleve stemningen og den eksotiske kultur i Sydamerika og Caribien, så kan man finde inspiration på Svane Rejsers hjemmeside, da de netop specialiserer sig i luksusrejser for både singler, familier samt grupper, der gerne vil opleve rundrejser med oplevelser i disse egne og alligevel til konkurrencedygtige priser.