Der findes ikke som sådan en opskrift på, hvordan en all inclusive ferie skal være struktureret og hvilke services den skal indeholde. Det eneste der altid gør sig gældende er, at fly, hotel og mad hører med i rejsens samlede pris. Men derudover findes der et hav af forskellige former for all inclusive ferier, der typisk afhænger af hotellet og dets standard.

Hvad indebærer inaktive all inclusive ferier?

De inaktive all inclusive ferier indebærer, at man ikke selv behøver at hente sin drink i baren, men derimod får den serveret. Derudover betyder det også, at der vil findes roomservice eller a la carte restauranter, så du slipper for selv at hente din mad, men vil få den serveret på det ønskede sted. Og sidst men ikke mindst serveres der mad og drikkevarer hele døgnet, hvorfor du altid kan tilfredse den større eller mindre sult eller tørst på disse hoteller.

Denne type all inclusive ferie findes typisk på de 5-stjernede hoteller, hvor man også betaler for at få denne ekstra service. Så som tommelfingerregel bliver all inclusive konceptet mere aktivt jo færre stjerner hotellet har.

Aktiv all inclusive ferie

Så siger det jo næsten sig selv at den aktive all inclusive ferie betyder, at man for eksempel selv skal finde frem til baren, hvor man sandsynligvis også må stå i kø. Ligeledes gælder det i buffeten, hvor man selv står for serveringen. Der kan være mulighed for roomservice på nogle af hotellerne, men det vil typisk koste noget ekstra, hvis man bestiller det. Så hvis man stadig vil holde ferien på et fornuftigt budget, bør det undgås.

Det er også godt at have i mente, at der for det meste er tidsbegrænsning på maden og drikkevarerne modsat på de inaktive all inclusive hoteller, hvor man kan få mad og drikke 24 timer i døgnet. Det er derfor en god idé at tjekke tiderne for ikke at gå glip af et måltid.

Dermed ikke sagt, at aktive all inclusive ferier ikke kan være lige så gode som de inaktive. Du skal godt nok gøre lidt mere selv, men maden og stedet er i de fleste tilfælde rigtig god, hvilket er det vigtigste grundlag for en god all inclusive ferie.